miercuri, 2 decembrie 2015

Prostimea trebuie să rămînă proastă!

Astăzi, cei în mîinile cărora am încredințat conducerea țării noastre, au hotărît că noi, oamenii de rînd, nu trebuie să aflăm ce fac ei în Parlament, mai ales atunci cînd se fac audierile privind furtul din sistemul bancar.

Ei vor să afle mai multe, dacă nu au afla deja de mult, dar noi nu trebuie să aflăm. Nu trebuie să le aflăm toate măgăriile pe care le fac, escrocheriile și fărădelegile pe care le fac ca să ne ruineze pe noi și să îi îmbogățească pe ei înșiși.
Au invitat toată spuma celor ce dețin funcții înalte și importante în stat. I-au invitat pe cei implicați în furtul secolului ca să îi audieze doar ei, pentru că ședința a fost declarată...... secret de stat.


Astfel, tot ce vor declara cei 5 sefi de institutii: Procurorul General, Corneliu Gurin, seful Centrului National Anticoruptie Viorel Chetraru, Guvernatorul Bancii Nationale Dorin Dragutanu, directorul Serviciului de Informatii si Securitate Mihai Balan si ministrul Finantelor Anatol Arapu, noi nu vom afla. Și nici nu trebuie să aflăm, potrivit lui Vladimir Voronin, cel care a propus spre votare declararea ședinței Parlamentului una de tip închis. Omul acesta ne-a prostit și continuă să ne prostească din ochi. N-ea prostit cînd a fost președinte, și o face și acum, cînd, aparent, este un nimeni. Dar uite că este ascultat. Pentru că cum a zis tătuca Vlădică că ședința trebuie să fie închisă, cum cei din PD și PL au și dat aprobator din cap. Astfel, 52 de deputați, 52 de oameni în care noi avem ”încredere”, au decis că noi, prostimea, să nu știm cine și cum a furat.

Cel mai dureros este faptul că cel care dorea procuror general venit din Uniunea Europeană, cel care se bătea cu pumnul în piept că el este adeptul la un sistem decizional transparent, a încetat să mai creadă aceste lucruri. Și cine altul poate să fie, dacă nu Mihai Ghimpu. Acuma Stau și mă întreb cu se privește acest om în oglindă dimineața? Oare chiar a uitat de toate valorile europene despre care vorbea nu demult pentru cîteva ministere și pentru cîțiva bănuți aruncați peste gard? "Raportul este prezentat Parlamentului, nu societatii. E corect sa fie o sedinta inchisa.", a zis Mihai Ghimpu. Mai vreți ceva? Eu una vreau. Să îl scuip drept în ochi!

Tudor Deliu, deputat PLDM a spus: "Noi credem ca nu avem ce ascunde. Optam pentru sedinta deschisa." Dacă ar fi fost și Filat în sală, poziția PLDM-ului ar fi fost aceeași? Nu cred...

Acum nici nu mai știu ce e de făcut. Probabil nu vom afla niciodată ce s-a discutat astăzi în Parlament. Poate că nici nu au fost audieri astăzi acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu