sâmbătă, 17 octombrie 2015

Show pentru proști


Nu știu cum voi, dar eu nu mai înțeleg nimic din ce se întîmplă în țara asta. Evenimentele de ieri mi-au tulburat logica și intuiția și tot. Nu mai înțeleg care și cu cine și cine împotriva cui...
Am asistat  la un show de zile mari. Doar că popcornul nu s-a mai dus pe gît. Filat a fost închis pentru luare de mită, și culmea, cel care a dat mită este Shor. Din cîte știu eu, acest gen de infracțiune presupune implicarea a 2 subiecți, ambii avînd același grad de vinovăție. De ce a fost tras la răspundere doar Filat? Pentru că el este jertfa de data aceasta? De ce nu a fost tras la răspundere și Shor? De ce nu a fost întrebat măcar de unde el a luat cei 250 milioane de euro pe care le-a dat mită? Poate că el a furat miliardul. Si în loc să fie arestat, acestuia i s-a dat și o primărie. De ce Usatîi nu a fost tras la răspundere? Și mai ales de ce a fost lăsat să vină înapoi și să se bată cu pumnul în piept, asta după ce a plecat cu coada între vine înainte de alegerile parlamentare?
Dar, înainte de a fi închis, Filat a ținut un discurs. Cel mai bun discurs al său din toată istoria sa de politician. Păcat că aceste declarații vin abia acum, cînd a fost pus la zid. Dacă nu ar fi fost așa,poate că tăcea în continuare. De ce trebuie să ajungem în așa situații ca să arătăm cu degeteul către cei vinoveți?
Un alt lucru amuzant a fost și reacția lui Plahotniuc. Acesta a ieșit din încurcătură cu renumitele sale autosuspendări din funcții. Printr-o postare pe facebook, domnul în cauză anunță că ”avînd în vedere necesitatea ca ancheta în cazul BEM să fie înafara oricăror suspiciuni legate de eventuale  influențe externe instituțiilor de drept, dar avînd în vedere și acuzațiile care i se aduc” se suspendă din funcția de primvicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova. De rîsul rîsului. Așa se iese din politică, domnule Plahotniuc? Dacă vreți să ieșiți din politică urmați, vă rog, exemplul lui Filat. Nu fugiți din funcții de fiecare dată cînd vă ia foc paiele de sub fund. Și-apoi, să fie Plahotniuc chiar și pe Jupiter, că tot el va fi cel atotputernic peste Moldova.
Cert e că un singur lucru am înțeles: fiecare are un rol de jucat pe scena politicului moldovenesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu